EU

Skoraj ničenergijske hiše bodo od leta 2021 naprej predstavljale nov evropski standard na področju graditve stavb.

Zakonodaja EU postavlja nove izzive evropskim državljanom in državnim organom. Od 31. decembra 2018 dalje bo treba zagotoviti, da bodo vse nove javne stavbe (v lasti ali najemu) skoraj ničenergijske. Vse druge nove stavbe pa bodo morale biti skladne z novimi zahtevami dve leti kasneje.

Več informacij o Evropski direktivi o energetski učinkovitosti stavb in skoraj ničenergijskih hišah najdete tukaj >>>

Skoraj ničenergijske hiše so velik izziv, a ga lahko dosežemo! Skupaj sledimo zgodbam uspeha naprednih graditeljev.

Že danes lahko najdemo številne primere dobrih praks na področju gradnje skoraj ničenergijskih hiš po Evropi.

Prisluhnite vtisom uporabnikov ničenergijskih hiš in že danes obiščite hiše prihodnosti.

Dnevi odprtih vrat so v Sloveniji, Belgiji (Flandrija), Belgiji (Valonija), Nemčiji, Madžarski, Švedski, Franciji, Avstriji, ter na Poljskem, Malti in Irskem organizirani od leta 2013 naprej. Vrata obiskovalcem je skupaj odprlo med več kot 1.000 stavb po Evropi. Obiskovalci so dobili uporabne in neodvisne izkušnje na področju skoraj ničenergijskih stavb in se med obiskom seznanili z življenjskimi, delovnimi in gradbenimi izkušnjami lastnikov stavb.  

Obiščite mednarodno projektno spletno stran >>>

Supported by Intelligent Energy Europe

Za vsebino te spletne strani so odgovorni izključno njeni avtorji. Stališča, navedena na tej spletni strani, niso nujno enaka stališčem Evropske komisije. Evropska komisija ne prevzema odgovornosti za posledice, ki bi nastale zaradi uporabe informacij, zapisanih na tej spletni strani. Če ni navedeno drugače, so avtorske pravice za tekstovno in grafično vsebino spletne strani last izdajatelja.